Csókolom, ez is én vagyok. Megjelent Ábrahám Tünde karanténnaplója

Egy karanténnapló margójára
„Mindaddig, amíg Bécsben felcsendül a zene, nem múlik el a világ” – nyilatkozta reménykeltően az egyik operalátogató, aki a legutóbbi bécsi merényletet követő vesztegzár feloldása után elhagyta az épületet.
Ábrahám Tünde karanténnaplója is a remény skáláján tárja elénk életének különleges heteit, betekintést engedve az őt körülvevő és a lelkét kitöltő világba: fények és árnyak, kétség és bizalom, a hit talajába gyökerezett és a remény lendületével szárnyaló szeretet. Csókolom, ez is én vagyok… címen magánkiadásban megjelent könyve, melybe harmonikusan épülnek be Szenner Hanna grafikái, színpompás tájképhez hasonlítható. A szemlélő előtt élettől lüktető környezetben tűnnek föl a szerző szűkebb és tágabb értelemben vett családtagjai, valamint barátai és járókelők is, és – semmiképp sem utolsó sorban – házi kedvencei. A hétköznapokból kölcsönzött hasonlatai oldalról-oldalra megnevettetik az olvasót, miközben nem rejti véka alá, hogy az élet biza nem mindig egy habos torta.
A megszokottól merőben eltérő időszak és a környezetéből feléje sugárzó biztatás jó alkalomnak bizonyult Tündics számára, hogy a jelenre reflektálva, humoros könnyedséggel öntse szavakba kiformálódott értékrendjét, az élet értelmébe és szépségébe vetett hitét és azon meggyőződését, hogy a közösség megtartó erejéből merítve erőt, a legrémisztőbb kihívások ellenében is méltósággal talpon lehet maradni.
Bács Béla János