Fuss Neki Csík adománygyűjtő program

A csíki régióban a Fuss NEKI! első alkalommal kerül megszervezésre a The House Egyesület kezdeményezéseként.

A programra a KALOT Egyesület is benevezett a Nem csak a fizikai erőszak erőszak! lelki egészségvédelemi foglalkozásainak támogatására.

Az interaktív, érzelmek mozgósítására, empátia felébresztésére és tudatosításra épülő foglalkozásokat szakképzett és a fiatalokkal való csoportmunkára külön felkészített lelkigondozók tartják. A foglalkozások 3 kisfilmre alapoznak, amelyből kettőt már elkészített a KALOT: az egyik a munkahelyi zaklatást, a mobbingot, a másik a párkapcsolati verbális és kirekesztő agressziót dolgozza fel. A harmadik kisfilm – amelynek készítése jelenleg zajlik – az iskolai zaklatás egyik sok áldozatot követelő formáját, a bullyingot helyezi a nézők érzelmi és racionális látókörébe. A foglalkozások eredményeképpen a résztvevők képesek lesznek felismerni, megérteni a fizikai erőszakon túli erőszakformák felismerését, az elszenvedőkhöz empatikusan viszonyulni, ezen erőszaktípusokkal szemben hatékonyan, de erőszakmentesen védekezni. A 2-2,5 órán tartó foglalkozásokon a csoportok létszáma 20-30 közötti, a tevékenységek iskolákban, plébániai közösségekben, különböző táborok, fesztiválok alkalmával zajlanak. Terveink szerint 2022. során kb. 70 foglalkozást tartunk, ezeken kb. 1750 személy vesz részt.

Az adománygyűjtési akcióban 30 kiváló nagykövetünk vesz részt, és bárki támogathatja kezdeményezésünket rajtuk keresztül! TÁMOGATOM