Indul az őszi szövőtanfolyam Csíkszeredában

A 6+2 alkalmas, összesen 12 (+4) órás képzés során a résztvevők elsajátíthatják a kártyás és szádfás szövést, a nyüstbogozást, a bordakészítést, a szövőszék kezelését, a szőttes kötésrajzának olvasása és tervezése alapján az önálló felvetést.
A képzés egy bemutató, ingyenes foglalkozással kezdődik. Ezen az oktató részletesen bemutatja a képzés során tanított technikákat és vázolják azokat a követelményeket, amelyet a tanfolyam résztvevőinek teljesíteniük kell, ahhoz, hogy elsajátíthassák a képzési anyagot. A bemutató foglalkozás alapján az érdeklődők eldönthetik, hogy részt szeretnének-e venni a képzésen.
A bemutató találkozás időpontja: 2018. október 25
A képzések havonta egy alkalommal, csütörtökön 17-19 óra között lesznek.

A képzés tematikája:
1. Kártyás és szádfás szövés,
2. Nyüst bogozás
3. Borda készítése,
4. Szövőszék kezelése,
5. Szőttes kötésrajzának olvasása és tervezése alapján önálló felvetés
A képzés ideje alatt az oktatók biztosítják a felszerelést: szádfát, összecsukható szövőszéket (70 X 40X40 cm-es méretben, szövőkeretként is használható). A szövőszéket a tanfolyam ideje alatt bérelni lehet. A bérleti díj 300 lej. A tanfolyam végén a szövőszék megvásárlására is lehetőség nyílik (500 lej darabja, ebbe beleszámítjuk a 300 lejes bérleti díjat).
A szövőszékhez mindenki maga készíti el a nyüstöket és a bordát, ezek saját tulajdonban maradnak, felhasználhatóak bármely parasztszövőszékhez
A képzés során a cérnát a résztvevőknek kell beszerezniük (igény és lehetőség szerint).

A képzés oktatója: Kövendi Edit
Részvételi hozzájárulás: Összesen a 6+2 alkalomra 170 lej.

Kapcsolattartó:
Ábrahám Tünde
Tel: 0758840279, e-mail: abraham.tunde@kalot.ro, hétköznaponként délelőtt 8-12 óra között.
Szakmai jellegű kérdésekkel Kövendi Edit képzésvezetőt lehet hívni, tel: 0741272076