Nu doar violența fizică este violență

Asociația KALOT a lansat în septembrie 2021 proiectul „Nu doar violența fizică este violență”

Scopul proiectului este de a preveni violența, de a schimba paradigma despre violență și de a sensibiliza tinerii și adulții din Ținutul Secuiesc.

Metoda de lucru:

Organizăm sesiuni de grup pentru comunități de clasă, grupuri de tineri și grupuri parohiale, grupuri de părinți și profesori și comunități la locuri de muncă. 

Punctul de start al sesiunilor este întotdeauna un scurtmetraj, iar activitățile care se bazează pe acest film sunt realizate cu ajutorul absolvenților cursului de formare pastorală complexă de doi ani, care se desfășoară de 13 ani în cadrul asociației KALOT, care au fost pregătiți pentru aceste teme și aceste tipuri de sesiuni în cadrul unui curs special. 

În septembrie 2021, am prezentat două scurtmetraje: unul despre mobbing (hărțuire la locul de muncă) și celălalt despre abuzul non-fizic în relații. De asemenea, am făcut un scurt film, ca raport de proiect, despre primul semestru. În toate cazurile, colaboratorul nostru în scrierea și regia scenariilor a fost doamna Ildikó Köllő. 

Primele două scurtmetraje au fost urmate de sesiuni pentru aproximativ 1 300 de persoane în 63 de grupuri din 24 de municipalități diferite. 

Continuăm proiectul nostru, anul acesta am produs un film despre bullying (hărțuire în rândul copiilor), o versiune a acestuia fiind destinată adulților, părinților și profesorilor, iar o alta grupurilor de copii și tineri. (În cadrul acesteia, sunt prezentate două versiuni diferite pentru două grupe de vârstă diferite).

Aici puteți viziona filmele: