ONline szülő vagyok?

Konfliktust okoz a családban, hogy a gyerekek túl sokat használják telefonjukat, számítógépüket? Vita nélkül már nem tudtok erről kommunikálni? Bizonytalan  vagy, hogy hogyan adjál egy készüléket a gyerek kezébe? Nem tudod, hogy pontosan milyen veszélyekkel találkozik a gyereked, hogy mitől és főként hogyan lehet őket megvédeni az információs térben? Előtérbe szeretnéd helyezni az Internet értelmes használatát? Biztonságosabbá szeretnéd tenni a család informatikai eszközeit?

A KALOT Egyesület ezekre a kérdésekre ad  gyakorlatorientált választ Kis Orsolya pszichológus, informatikus hallgató segítségével egy egynapos tréning során. A program keretében a szülőket készítjük fel az internet-használat tudatos szabályozására, támpontokat mutatunk a biztonságos internetezéshez és ahhoz, hogy időben észleljék a veszélyben lévő gyerek jelzéseit. A képzés során pszichológiai és informatikai segítséget egyaránt nyújtunk, lehetőség lesz konkrét problémák átbeszélésére, de szűrőprogramok telepítésre is különböző informatikai eszközökre (a szülőket ezért kérjük, hogy hozzanak magukkal egy okos eszközt, ez lehet telefon, táblagép, laptop)

A képzés időpontja: 2017. október 21 , 9.00-19.00 óra között

Helyszíne: KALOT Egyesület székhelye, Csíkszereda, Szék útja 147

Részvételi hozzájárulás: 35 lej(tartalmazza a közös ebéd költségét is)

Érdeklődni és jelentkezni a 0758840279-es telefonszámon vagy az iroda@kalot.ro e-mail címen lehet 2017. október 19-ig. A helyek száma korlátozott.

A képzés támogatója: Hargita Megye Tanácsa, www.hargitamegye.ro