Szövőtanfolyam indul Gyergyószentmiklóson

A KALOT Egyesület együttműködve a Szent István Plébániával szövő tanfolyamot indít Gyergyószentmiklóson. A 6 alkalmas, összesen 12 órás képzés során a résztvevők elsajátíthatják a kártyás és szádfás szövést, a nyüstbogozást, a bordakészítést, a szövőszék kezelését, a szőttes kötésrajzának olvasása és tervezése alapján az önálló felvetést.

A képzés egy bemutató, ingyenes foglalkozással kezdődik. Ezen az oktató részletesen bemutatja a képzés során tanított technikákat és vázolja azokat a követelményeket, amelyeket a tanfolyam résztvevőinek teljesíteniük kell ahhoz, hogy elsajátíthassák a képzési anyagot. A bemutató foglalkozás alapján az érdeklődők eldönthetik, hogy részt szeretnének-e venni a képzésen.

A bemutató találkozás időpontja: 2017. december 11., helyszíne a Szent István Plébánia

A képzések havonta egy alkalommal, hétfőn 17-19 óra között lesznek megszervezve.

A képzés tematikája:

  1. Kártyás és szádfás szövés,
  2. Nyüst bogozás
  3. Borda készítése,
  4. Szövőszék kezelése,
  5. Szőttes kötésrajzának olvasása és tervezése alapján önálló felvetés

A képzés ideje alatt az oktatók biztosítják a felszerelést:  szádfát, összecsukható szövőszéket (70 X 40X40 cm-es méretben, szövőkeretként is használható). A szövőszéket díjmentesen lehet otthon használni a tanfolyam ideje alatt. A tanfolyam végén a  szövőszék megvásárlására is lehetőség nyílik (500 lej darabja)

A  szövőszékhez  mindenki maga készíti el a nyüstöket és a bordát, ezek saját tulajdonban maradnak, felhasználhatóak bármely parasztszövőszékhez

A képzés során a cérnát a résztvevőknek kell beszerezniük (igény és lehetőség szerint)-

A képzés oktatója: Kövendi Edit

Részvételi hozzájárulás: Összesen a 6 alkalomra 170 lej

Kapcsolattartó:

Ábrahám Kassay Tünde,

Tel: 0758840279, e-mail: iroda@kalot.ro

Szakmai jellegű kérdésekkel Kövendi Edit képzésvezetőt lehet hívni, tel.: 0741272076