Szövőtanfolyam Marosvásárhelyen is!

A KALOT Egyesület szövőtanfolyamot indít Marosvásárhelyen. A 6+2 alkalmas, összesen 12 (+4) órás képzés során a résztvevők elsajátíthatják a kártyás és szádfás szövést, a nyüstbogozást, a bordakészítést, a szövőszék kezelését, a szőttes kötésrajzának olvasása és tervezése alapján az önálló felvetést.
A képzés egy ingyenes bemutató foglalkozással kezdődik. Ezen az oktató részletesen bemutatja a képzés során tanított technikákat és vázolják azokat a követelményeket, amelyet a tanfolyam résztvevőinek teljesíteniük kell, ahhoz, hogy elsajátíthassák a képzési anyagot. A bemutató foglalkozás alapján az érdeklődők eldönthetik, hogy részt szeretnének-e venni a képzésen.
A bemutató találkozás időpontja: 2020 december 16. szerda, helyszíne Marosvásárhely, Dávid Ferenc téri unitárius templom terme.
A képzések havonta egy alkalommal, szerda 17-19 óra között lesznek.
A képzés tematikája:
1. Kártyás és szádfás szövés,
2. Nyüst bogozás
3. Borda készítése,
4. Szövőszék kezelése,
5. Szőttes kötésrajzának olvasása és tervezése alapján önálló felvetés
A képzés ideje alatt az oktatók biztosítják a felszerelést: szádfát, összecsukható szövőszéket (80 X 50X50 cm-es méretben, szövőkeretként is használható). A szövőszéket a tanfolyam ideje alatt bérelni kell. A bérleti díj 300 lej. A tanfolyam végén a szövőszék megvásárlására is lehetőség nyílik, ebbe beleszámítjuk a 300 lejes bérleti díjat.
A szövőszékhez mindenki maga készíti el a nyüstöket és a bordát, ezek saját tulajdonban maradnak, felhasználhatóak bármely parasztszövőszékhez.
A képzés során a cérnát a résztvevőknek kell beszerezniük (igény és lehetőség szerint).
A képzés oktatója: Kövendi Edit
Részvételi hozzájárulás: Összesen a 6+2 alkalomra összesen 250 lej.
Kapcsolattartó:
Ábrahám Tünde
Tel: 0758840279, e-mail: kepzesek@kalot.ro, hétköznaponként délelőtt 8-12 óra között.
Szakmai jellegű kérdésekkel Kövendi Edit képzésvezetőt lehet hívni, tel: 0741272076