Szövőtanfolyam Székelyudvarhelyen!

A KALOT Egyesület együttműködésben a Harghita Business Centerrel Szövőtanfolyamot indít. A  6+2 alkalmas, összesen 12 (+4) órás képzés során a résztvevők elsajátíthatják a kártyás és szádfás szövést, a nyüstbogozást, a bordakészítést, a szövőszék kezelését, a szőttes kötésrajzának olvasása és tervezése alapján az önálló felvetést.

A képzés egy bemutató, ingyenes foglalkozással kezdődik. Ezen az oktató részletesen bemutatja a képzés során tanított technikákat és vázolják azokat a követelményeket, amelyet a tanfolyam résztvevőinek teljesíteniük kell, ahhoz, hogy elsajátíthassák a képzési anyagot. A bemutató foglalkozás alapján az érdeklődők eldönthetik, hogy részt szeretnének-e venni a képzésen.

A bemutató találkozás időpontja: 2019. március 18.

A képzések három hetente, hétfőn  17-19 óra között lesznek. (A képzések további időpontjai: március 25, április 15, május 6, május 27, június 17, július 8, július 29.)

A képzés tematikája:

  1. Kártyás és szádfás szövés,
  2. Nyüst bogozás
  3. Borda készítése,
  4. Szövőszék kezelése,
  5. Szőttes kötésrajzának olvasása és tervezése alapján önálló felvetés

A képzés ideje alatt az oktatók által biztosított felszerelés: szádfa, összecsukható szövőszék (70 X 40X40 cm-es méretben, szövőkeretként is használható). A szövőszéket a tanfolyam ideje alatt bérelni lehet. A tanfolyam végén a szövőszék megvásárlására is lehetőség nyílik.

A szövőszékhez mindenki maga készíti el a nyüstöket és a bordát, ezek saját tulajdonban maradnak, felhasználhatóak bármely parasztszövőszékhez.

A képzés során a cérnát a résztvevőknek kell beszerezniük (igény és lehetőség szerint).

A képzés oktatója: Kövendi Edit

Részvételi hozzájárulás: Összesen a 6+2 alkalomra összesen 300 lej.

 

Kapcsolattartó:

Berkeczi Zsolt

Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház – 535600 Székelyudvarhely, II. Rákóczi Ferenc utca, 84. szám,

tel.: 0760–829 285 (hétköznapokon 8–16 óra között),

e-mail: zsolt@hbcenter.ro.

 

Szakmai jellegű kérdésekkel Kövendi Edit képzésvezetőt lehet hívni, tel: 0741272076