Olvasóklub

Kapcsolattartó:

Fejes Ildikó

Tel: 0758-840279

E-mail: iroda@kalot.ro

A képzés típusa: népfőiskolai jellegű klubtevékenység

A képzés célja: Az értéket hordozó irodalmi művek általi gazdagodás, az olvasás népszerűsítése és szorgalmazása.

A képzés célcsoportja: Az irodalom gazdagsága és szépsége fele nyitott felnőttek

Tevékenységek: Csíkszeredában a KALOT Egyesület 2010 őszén indította az első Olvasóklub csoportot. Azóta további 8 csoport alakult, így jelenleg 9 Olvasóklub csoportot működtetünk, ebből 5 Csíkszeredában, 2 Marosvásárhelyen, 1-1 pedig Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön működik. A klubtevékenység során XX. és XXI. századi magyar és világirodalom kiemelkedő alkotásait olvassuk és vitatjuk meg.

Egy csoport létszáma 9 tag+1 szakmai vezető.

Minden csoport havonta egy alkalommal találkozik. (egy találkozó időtartama kb. 2 óra, időpontja rögzített, pl. minden hónap első szerdája)

A KALOT biztosítja az elolvasandó könyveket, ezt minden csoporttag egy hónappal korábban megkapja. A klubtalálkozó alkalmával a szakmai vezető irányításával megosztják a könyvhöz kötődő élményeiket.

Egy évben 10 Olvasóklub találkozó van, nyáron két hónapig szünetel.

Az Olvasóklubnak van egy Facebook csoportja, itt számos kritikát, az olvasott könyvhöz kapcsolatos linket osztanak meg a tagok.

A képzés időtartama: folyamatos egész évben, havi két órás foglalkozás

A klub szakmai vezetői:

  • Bodó Julianna – Csíkszereda
  • Szabó Csenge – Marosvásárhely
  • Csonta Noémi – Csíkszereda
  • Kisgyörgy Ilona – Csíkszereda
  • Kolcsár Iringó – Székelyudvarhely
  • Silye-Kiss Krisztina – Marosvásárhely
  • Tamás Dénes – Sepsiszentgyörgy

A következő képzések kezdési időpontja: megüresedett hely esetében bármikor lehet csatlakozni valamelyik csoporthoz. Az érdeklődőket kérjük, hogy jelezzék részvételi szándékukat, hogy megüresedett hely vagy új csoport indítása estén értesíteni tudjuk őket.

Az Olvasóklub támogatói: Hargita Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány. A Klub számára találkozási helyszínt biztosítanak: Gutenberg Könyvesbolt Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen, a KALOT székhelye Csíkszeredában.